Heb je last van buik-, maag- of darmklachten?

Buik-, maag- en darmklachten komen helaas veel voor. Waarschijnlijk herken je de meest voorkomende klachten wel: buikpijn, verstopping, opgeblazen gevoel, kramp en misselijkheid. Er zijn verschillende maag-darmaandoeningen, zoals bijvoorbeeld diarree, maagzweer, darmafsluiting, ontsteking, tumor in de het maag-darmstelsel en prikkelbaar darm syndroom. Heb je maag-darmklachten, laat je dan ook altijd eerst onderzoeken door de huisarts.

Soms kunnen huisarts en/of specialist echter geen oorzaak vinden of helpt bepaalde therapie onvoldoende de klachten te verminderen. Of wil je weten wat je zelf het beste kunt doen. Integrale zorg gebaseerd op voeding en leefstijl aanpassingen, ondersteunt door metingen (biometrie, lab onderzoek, gevalideerde vragenlijsten, tracking) via onze whole body approach kan dan vaak verlichting geven.

Functional Medicine ofwel leefstijl / integrale geneeskunde is de manier waarop wij de mens en haar/zijn klachten benaderen. Bij Holland Health Clinic kijken onze artsen naar de oorzaak van de klacht met deze holistische kijk en vanuit deze visie benaderen we het probleem vanuit verschillende hoeken: Medical (analyse van jouw achtergrond), Motivation (wat wil je), Mind (oa stress en slaap), Metabolics (voeding) en Motion (beweging), vanuit wetenschappelijk onderzoek en analyses en vanuit specifieke lab testen en aanvragen.

How it works

Stap 1

Plan een consult met onze arts

Maak kennis met ons team en de kliniek. Tijdens het consult leert onze arts jou kennen, zodat deze middels analyse van jouw klachten een persoonlijk health plan kan ontwikkelen en verder onderzoek kan aanbevelen. 

Stap 2

Doe onderzoek op maat 

Met gevalideerde vragenlijsten en aanvullend onderzoek gericht op jouw klacht krijgen we meer informatie over jou. Dit is de basis van ons plan om jou te helpen je gezondheid te verbeteren en je klachten te verminderen. 

stap 3

Disbalans behandelen

Personal medicine it is. Volg jouw persoonlijke plan gebaseerd op voeding, beweging, mental health, supplementen en medicatie waar nodig. Jouw health team is er om je te helpen 

Heb jij last van je buik?

Zoals opgeblazen gevoel, buikkrampen of misselijkheid?

De maag en de darmen maken deel uit van het spijsverteringsstelsel. In de maag wordt het voedsel verzameld en wordt een begin gemaakt met de vertering. Als het voedsel de maag verlaat, komt het via de twaalfvingerige darm in de dunne darm terecht. Hier, maar later ook in de dikke darm, worden voedingsbestanddelen door het lichaam opgenomen. Jouw darmflora (microbioom) bestaat uit meer dan 100 miljard microorganismen die je vertering reguleren en je beschermen tegen pathogenen.

Holland Health Clinic geeft met geadvanceerde testen inzicht in jouw klachten en met een persoonlijk plan van aanpak krijg je grip op: klachten ontstaan door voedingsintoleranties, advies om met leefstijlaanpassingen symptomen van colitis en diverticulitis te verlichten, de onderliggende oorzaak van IBS te identificeren, voedingsstrategie bepalen om klachten als opgeblazen gevoel, krampen, obstipatie en buikpijn te verminderen.

Ziektes waarvoor medische hulp noodzakelijk is, dient wat ons betreft altijd onder begeleiding van de huisarts of specialist te staan. Volg altijd je gut feeling en ga op zoek naar (ondersteuning bij) verlichting van de klachten.

Wil je jouw buikklachten verminderen?

Herken je je in de klachten en wil je hiermee zelf aan de slag? Of heb je juist behoefte aan nadere analyse en begeleiding? Weet je je geen raad meer, omdat niemand de tijd heeft om echt naar je te luisteren? Onze artsen hebben die tijd en nemen die tijd ook. Juist nu en juist voor jou.

Wil je weten of wij jou kunnen helpen, boek dan een consult met een van onze artsen. Tijdens het consult zal jouw arts jouw medische achtergrond en klachtenspectrum in kaart brengen en zal goed luisteren naar jouw wens, motivatie en jouw hulpvraag. Dit geeft jou tegelijkertijd ook de mogelijkheid te ervaren of je een klik hebt met jouw arts. 

Ook de kosten voor ingang zetten van onderzoek, analyse en evaluatie zullen duidelijk worden gemeld. Dit aanvullend onderzoek kan meteen tijdens dit consult, maar je kan ook een ander moment daarvoor plannen. Of er gewoon nog even over nadenken. Geen probleem.

Zo helpen we jou om van je buikklachten af te komen:

Als we aan de slag gaan worden als eerste de onderzoeken, die gebaseerd zijn op de 5 fundamenten van gezondheid, verricht. Deze Basis Check bestaan uit gevalideerde vragenlijsten en biometrie metingen: Medical, Motivation, Mind, Motion, Metabolics en Measurements.

Optioneel kan een orthomoleculair consult en / of extra aanvullend onderzoek worden verricht, zoals bloedonderzoek, een Imupro voedingsintolerantie test, faecesonderzoek, urine onderzoek of microbioom onderzoek. Naast alle onderzoeken heeft jouw arts ook goed naar je geluisterd, we hebben de tijd genoten om de ruimte tussen jouw woorden tot ons te nemen. 

Onze arts maakt op basis van de uitslagen een persoonlijk Health Plan, gebaseerd op voeding, beweging, mental health en zo nodig supplementen of medicatie advies. Voor meer begeleiding in dit proces kan ons team je natuurlijk begeleiden via het Health Control Programma.

Prijzen van consulten en onderzoeken

Consult met onze arts

€150,-

 • Met jouw arts bespreek je jouw (medische) achtergrond van de klacht(en). Jouw arts hier de tijd voor, omdat het belangrijk is om goed te luisteren.
 • Tijdens dit consult voeren we ook de Basic Check uit, die bestaat uit Motivation, Mind, Motion, Metabolic en Measurement testen.
 • Op basis van dit gesprek, de uitkomsten van de testen en eventueel aanvullend onderzoek  (Nb de aanvullende onderzoeken zijn niet inbegrepen in deze prijs) ontvang je tijdens het evaluatie consult een Health Plan voor de komende tijd.
 • De duur van dit consult is 45 minuten.

Imupro Basic Voedingsintolerantie Test

Prijs €225,-

 • Wanneer je last hebt van een chronische klacht die niet verdwijnt (darmklachten, eczeem, rosacea, acne, migraine bijvoorbeeld), kan de oorzaak wel eens een IgG-voedingsallergie (type III) zijn. Ofwel voedselintolerantie. Typerend voor zo’n overgevoeligheid is dat de symptomen vaak pas een paar uur of zelfs dagen na het innemen van een ”trigger food” optreden. 
 • De ImuPro Basic test de IgG-type III reacties van de 90 meest belangrijke voedingsmiddelen. Zoals de meest voorkomende fruit, groente, zuivel, granen, vleessoorten en kippenei. De Imupro voedingsintolerantie test is ook beschikbaar  als Vega, Screen, Screen + en Comfort. Onze ervaring leert dat we met de Imupro Basic de meest relevante informatie krijgen. Daarom kiezen we over het algemeen voor deze test.

Bloedonderzoek 

Prijs vanaf €75,-

 • Voor een gedegen analyse is het soms nodig om bloedonderzoek te doen. Ons laboratorium is een van de meest vooraanstaande instellingen van Europa en we zijn dan ook trots op onze jarenlange duurzame relatie. Onze prijzen zijn daardoor competatief en onder de markt.
 • Bloedonderzoek kan alleen worden aangevraagd in combinatie met een artrs consult en in overleg met de arts.
 • Bloedafname is op onze locatie Minervalaan 29 te Amsterdam en wordt verricht door onze arts.
 • Prijzen voor bloedonderzoek starten vanaf €75,-.

Orthomoleculair consult

€100,-

 • Specifieke consult met onze orthomoleculair specialist Saskia Schippers. Zij begeleidt je bij darmproblemen, hormonale disbalans, gewichtsproblemen op het gebied van voeding en supplementen.
 • De duur van dit consult is 45 minuten.

Health Check

Prijs €395,-

Hormone Check

Prijs €295,-

Resultaat, evalueren en vervolg

Ons doel is jou als resultaat een persoonlijk plan te bieden dat haalbaar is voor jou, in jouw tijd. Wij geloven in het self-management vermogen van de mens. Maar soms is hulp even nodig, voordat je het weer alleen kan. Wil je begeleiding in dit proces, dan kan dat ook via ons Health Control Programma. Bij Holland Health Clinic werken we namelijk samen als één team: artsen, (orthomoleculair) voedingsdeskundigen, psychologen en bewegingswetenschappers. Iedere specialist heeft specifieke kennis van haar/ zijn vakgebied. Lichaam en geest is een geheel. Dat is de kracht van deze maandelijkse begeleiding.

Boek hier jouw afspraak