Holland Health Clinic team

Een betrokken team van ervaren artsen en medisch specialisten

Drs. Marguerite van Randwijck

Drs. Marguerite van Randwijck

Arts/ Founder

Marguerite is een van de oprichters en preventie arts bij Holland Health Clinic. Ze heeft hiervoor als academisch huisarts gewerkt aan de Universitaire Huisartsenpraktijk van het VU Medisch Centrum. Ze is tevens geregistreerd als cosmetisch arts KNMG (www.drmarguerite.nl).  Bignr 89048946601

Drs. Ernst Molenaar

Drs. Ernst Molenaar

Arts

Als arts probeer ik mensen bewust te maken van hun eigen kracht en kunnen tot het verbeteren van hun gezondheid. In mijn ogen zijn beweging vanuit ontspanning, zingeving en stressmanagement daarbij de sleutels tot succes 

Drs. Nathalie Versluis

Drs. Nathalie Versluis

Arts

Nathalie is arts met een brede interesse en een passie voor voeding en gezondheid. Ze heeft een sterke voorkeur voor werken in een setting met tijd en aandacht voor de client. Hiervoor was ze verantwoordelijk voor preventieve gezondheidsbevordering en signalering van (medische) problematiek bij patienten van de GGD te Amsterdam. 

Msc. Elize van Ballegooie

Msc. Elize van Ballegooie

Managing Director

Elize heeft een master in Science Sport & Bewegingspsychologie (leuven) , heeft daarna haar MBA gedaan (Utrecht) en daarvoor zat ze in de USA aan de James Madison Universait alwaar ze haar BA Psychologie en Kinesiologie heeft behaald. Ze is een vervend sporter en woont in Baarn met haar man en twee kinderen.  

Drs. Saskia Schipper

Drs. Saskia Schipper

Orthomoleculair & Metabolics Specialist

Saskia heeft aan den lijve mogen ondervinden hoe belangrijk voeding en lifestyle is voor je gezondheid en algehele welzijn. Ze heeft zich hierdoor al vrij lang, en nog steeds, verdiept in alles wat te maken heeft met voeding en lifestyle als ‘medicijn’. Als ervaringsdeskundige en orthomoleculair adviseur helpt ze graag andere mensen zich gezond, energiek en goed te voelen.

Mr. Steven van Randwijck

Mr. Steven van Randwijck

Founder; Motivation Specialist

Steven is een van de oprichters en heeft veel ervaring in het teweeg brengen van transities bij bedrijven en personen. Hij vind het gewelig om individueen en teams te helpen hun eigen verandering in gang te zetten.  

Msc. Bengt Kom

Msc. Bengt Kom

Bewegingswetenschapper; Motion Specialist

Bengt is bewegingswetenschapper, sport coach (o.a. hockey bij AH&BC) en personal trainer. Naast zijn werk bij de Holland Health Clinic studeert hij in Delft om zijn kennis op het gebied van beweging verder te vergroten. Zijn passie is om mensen te begeleiden gezonder te leven.  

Drs. Ilonka Hanneman

Drs. Ilonka Hanneman

Psycholoog NIP; Mind Specialist

Ilonka heeft psychologie gestudeerd in Amsterdam. In de laatste 25 jaar heeft zij haar kennis en ervaring opgedaan in zowel het bedrijfsleven als de geestelijke gezondheidszorg. Zij heeft veel ervaring met het begeleiden van mensen die te kampen hebben met stress, angst en somberheid, maar ook met loopbaanvragen, burnout en ook verslaving. Haar aanpak is er een die binnen de Holland Health Clinic past: gericht op preventie, helder en no nonsense. 

Noa Stöckl

Noa Stöckl

Marketing

Noa is een gedreven en enthousiaste communicatie specialiste met een brede interesse in voeding en preventie en met
een gezonde ambitie, met name op het gebied van communicatie en PR-management. Noa vindt het geweldig ‘stories’ te schrijven om onze clienten te inspireren gezonder te leven. Ze probeert haar omgeving altijd te motiveren en te helpen.

Marcella Leeuw

Marcella Leeuw

Medical & Customer Happiness Officer

Marcella is verantwoordelijk voor het reilen en het zeilen van de clinic. Met haar ruime ervaring in het ‘managenen’ van verschillende klinieken geeft ze met haar positieve en enthousiaste uitstraling een warme en professionele sfeer aan onze clinic.

Annemijn van Imhoff

Annemijn van Imhoff

Assistente Clinic

Annemijn werkt als arts assistente binnen Holland Health Clinic. Ze volgt de opleiding tot dokterssistente in Amsterdam.

Ir. Vera van Randwijck

Ir. Vera van Randwijck

Voedingsdeskundige; Metabolics Specialist

Vera  heeft Voedingskunde gestudeerd aan de Universiteit van Wageningen.  Ze is voedingsdeskundige en weet alles over de overgang en de hormonale invloeden daarop. Daarnaast heeft ze een opleiding tot orthomoluculair therapeut gevolgd. Vera is een veelgevraagd spreker en geeft workshops over hormonen & voeding. 

Nooria Rasool

Nooria Rasool

Assistente Clinic

Nooria is actief als arts assistente binnen Holland Health Clinic. Ze volgt de opleiding tot dokterssistente en heeft daarnaast een opleiding tot verloskundige.

Roos Snel

Roos Snel

Project Manager

Roos werkt samen met het team van artsen en specialisten aan verschillende projecten om onze cliënten te helpen nog gezonder te leven! 

De Wetenschappelijke Raad

De Wetenschappelijke Raad ondersteunt het curriculum van Holland Health Clinic en de door haar ontwikkelde Health Check en voorziet Holland Health Clinic in raad en advies om dit medisch uit te kunnen dragen. De Wetenschappelijke Raad bestaat uit de volgende leden:

Prof. dr. Leonard Hofstra

Prof. dr. Leonard Hofstra

Cardioloog

Dr. Leonard Hofstra (1963) heeft een succesvolle carrière achter de rug als cardioloog en wetenschapper in het Academisch Ziekenhuis Maastricht en recent bij Cardiologie Centra Nederland. Zijn werk is in de beste medische tijdschriften gepubliceerd, zoals ‘The Lancet’ en ‘Nature Medicine’.

Sinds uit wetenschappelijk onderzoek is gebleken dat maar liefst 90 procent van de hart- en vaatziekten wordt veroorzaakt door lifestyle factoren (o.a. Interheart Study, 2004), besloot Hofstra zich volledig te gaan wijden aan preventie en lifestyle interventie. Dr. Hofstra doet dat met zijn Succesvolle Lifestyle Interventie Methode (SLIM), een unieke en succesvolle combinatie van beter slapen, ontstressen, effectief bewegen en verantwoorde voeding. 

Dr. Jeanin van Hooft, PHD

Dr. Jeanin van Hooft, PHD

MDL arts

Jeanine van Hooft is MDL arts en consultant gastroenterologist en principal investigator aan het AMC te Amsterdam. Ze is actief betrokken bij clinical practice en onderzoek in een breed scala van diagnostische en therapeutische endoscopie, inclusief ERCP, EUS, colonic stenting en oesophagael stricturing. Ze is voorzitter van the Guidelines Committe of European Society of Gastrointestinal Endoscopy (ESGE). 

Dr. Wanda de Kanter

Dr. Wanda de Kanter

Longarts

Dr. Wanda de Kanter is sinds  27 jaar longarts, thans  in het Antoni van Leeuwenhoek, Nederlands Kanker Instituut.

Ze focust zich op het zo goed mogelijk behandelen van longkanker én op het zoveel mogelijk voorkomen daarvan. Als kinderen niet meer verslaafd worden gemaakt door een meedogenloze tabaksindustrie met haar handlangers/ lobbyisten in onze samenleving,  is 87 % van alle longkanker te voorkomen. Tabak draagt bij aan het ontstaan van 17 kankers, COPD en 30 % van alle hart en vaatziekten. Elk jaar zijn er weer 20.000 Nederlandse tabaksdoden, wereldwijd 7 miljoen. De schuld van de verslaving moet liggen bij de criminele tabaksindustrie, niet bij hen die willens en wetens verslaafd zijn gemaakt.

Ze houdt zich bezig met medische ethiek rond gezondheid en ziekte in de breedste zin van het woord, inclusief palliatieve zorg, altijd met de patient als leidend uitgangspunt.

Drs. Tycho van Meer

Drs. Tycho van Meer

Gynaecoloog

Tycho heeft zowel de studie Geneeskunde als ook de opleiding tot gynaecoloog gevolgd aan de universiteit van Leiden. Na afronding van de specialisatie tot gynaecoloog in 2009 heeft hij zich verder gespecialiseerd in de minimaal invasieve gynaecologische behandelingen in het Antonius ziekenhuis in Nieuwegein. Sinds 2012 is hij werkzaam als gynaecoloog in Alkmaar.

Hij is een voormalig Nederlands hockeyer, die 90 officiële interlands speelde voor de Nederlandse hockeyploeg, en daarin 17 keer scoorde. Tycho van Meer won met de nationale ploeg de gouden medaille bij de Olympische Spelen van 1996 in Atlanta.

Dr Jan Stoot

Dr Jan Stoot

Chirurg

Jan heeft geneeskunde in Leiden gestudeerd en is gepromoveerd op het onderwerp: ‘Improving the outcome of liver surgery’. Hij was chirurg bij het Rode Kruis ziekenhius in Den Haag en is nu werkzaam als chirug bij het Zuyderland ziekenhuis. Zijn specialisme is: General, Gastro-Intestinal en Oncological chirurgie. Zijn speciale interesse ligt op het gebied van de Endocrine geneeskunde. 

Wat anderen over ons schrijven

Onze visie

 

We gaan naar de dokter als we ziek zijn. Waarom gaan we niet naar de dokter om te voorkomen dat we ziek worden?

Co-Founder Marguerite van Randwijck: ‘Met die gedachte hebben we het concept van de Holland Health Clinic opgezet. Want in onze maatschappij is gezond leven best lastig. We hebben het druk, bewegen te weinig, worden dikker, ons voedsel wordt niet beter. En uit wetenschappelijk onderzoek is gebleken dat we 60% van alle ziektes kunnen voorkomen door een juiste levenstijl. Daarom hebben we de Health Check ontwikkeld die een totaal beeld van de gezondheid van een individu bekijkt. Zo krijg je direct kennis over jouw lichaam en blijf je makkelijker ‘on track’. Ik vind het logisch dat je regelmatig naar een arts gaat om te voorkomen dat je ziek wordt en om te zorgen dat je bewust en gezonder leeft.’

Co-Founder Steven van Randwijck: ‘De gehele gezondheidszorg draait om zieke mensen beter maken. Ik vind het een gemis dat er zo weinig wordt gedaan aan het voorkomen van ziektes’. En zo is de Holland Health Clinic ontstaan. Met de gedachte dat je door regelmatig een Health Check te doen en direct contact te kunnen hebben met jouw preventie arts en zijn team van specialisten makkelijker gezonder kan gaan leven.

Door te weten hoe je lichaam werkt, hoe je organen nu functioneren, of je je lichaam voldoende voedt en hoe je brein in elkaar zit, houdt je je lichaam zo lang mogelijk in topconditie. Daarom bekijken we jouw gezondheid vanuit een 360 graden benadering. Op basis van de 5 fundamenten ‘Mind, Motion, Metabolics, Measurements en Motivation’ brengen we jouw gezondheidsstatus in kaart.

Eén meting is een momentopname, beter is dit met regelmaat te doen. Zo zie je letterlijk jouw gezondheid groeien en hoe je deze kan verbeteren. Met de jaarlijkse Health Check en het maandelijkse Health Control Programma krijg je regie over jouw gezondheid.

 

Wat is onze drijfveer?

‘Iedereen wil graag gezond ouder worden’

Waarom doen wij dit?

E

Om een kleine frustratie

Nederland is ziek en zwaar. Bijna de helft van de volwassenen heeft overgewicht en ruim vijf miljoen Nederlanders hebben een of meerdere chronische aandoeningen. Dat kost heel veel geld en onnodig verdriet. Wij vinden dat hier veel te weinig aan wordt gedaan.  Daar willen we  met de Holland Health Clinic bij helpen. Om zo stap voor stap heel Nederland gezonder te maken.

E

Onze motivatie

Je kan zoveel voorkomen door de juiste kennis te hebben en door bewust te worden van jouw levensstijl. Holland Health Clinic vindt dan ook dat het anders moet. Dat het anders kan. We kunnen heel veel ziektes en aandoeningen voorkomen door te weten wat voor jouw lichaam werkt. Wij willen iedereen aansporen, motiveren, helpen en begeleiden om gezonder te leven.

E

Onze ambitie

Iedereen wil gezond oud worden en bijna iedereen loopt met de vraag: Leef ik wel gezond genoeg? Ben ik op de goede weg? Wat kan ik aan mijn gezondheid verbeteren? Holland Health Clinic wil zo veel mogelijk mensen helpen krachtig tachtig te worden. We willen bijdragen aan de transitie naar een gezond Nederland. En dat altijd verrassend en positief!

Ontstaan er darmklachten bij rosacea en acne?

Ontstaan er darmklachten bij rosacea en acne?   Article written by: Marguerite van Randwijck, arts & co-founder Holland Health Clinic Benieuwd of mensen met de...

Wat is de overeenkomst tussen Expeditie Robinson en Holland Health Clinic?

Expeditie Robinson Waarom verliezen alle deelnemers aan Expeditie Robinson vele kilo’s? Omdat ze koolhydraatarm leven of door het gebrek aan calorieën? Of juist de combinatie?...

Hoe raak ik mijn vakantiekilo’s kwijt?

Hoe raak ik mijn vakantiekilo’s kwijt?   Article written by: Marguerite van Randwijck, arts & co-founder Holland Health Clinic Ben je deze zomer op vakantie geweest om...

Waarom jouw goede voornemens dit jaar wel gaan lukken.

Afvallen, gezond leven: start bij jou ook elk jaar met dezelfde goede intenties? Pak je goede voornemens professioneel aan dit jaar, met hulp van Holland Health Clinic. Wij...

APK voor je lichaam

Pas wanneer ons lijf het allemaal niet meer aankon kwamen we in actie. Gelukkig komen we nu tot de realisatie dat het onderhoud ervan eigenlijk veel belangrijker is. Dat voorkomen beter is dan genezen. Dat je je gezondheid voor een groot deel zelf in handen hebt. Dat je lichaam ook zo nu en dan een APK nodig heeft.