Let’s get into the Green Zone©

Leven in de Green Zone©

Celebrities als de zangeres Jennifer Lopez, Hollywood-koppel George & Amal Clooney, de Italiaanse voetbal keeper Gianluigi Buffon en onze eigen topmodel Doutzen Kroes en voetballer Dirk Kuyt houden hun lichaam en geest in de best mogelijke conditie met hulp van een team van diëtisten, haptonomen en/of personal trainers.

Dit zorgt ervoor dat ze leven in de Green Zone: een ideale level van gezondheid waarbij de fysiologische parameters in balans zijn door een combinatie van regelmatige beweging, de juiste voeding en persoonlijke stress management. Holland Health Clinic helpt jou in de Green Zone© te komen én te blijven.

 

Wij baseren ons op de 5 fundamenten van gezondheid

Jouw gezondheid in kaart op basis van de 5 fundamenten. Duidelijk, overzichtelijk. Medisch onderbouwd.

Hoe zit ik in elkaar? Heb ik misschien veel stress? Wat doet dat met mijn lichaam en gezondheid? Slaap ik genoeg? Hoe gaat het sociaal met mij en heeft dat impact op mijn gezondheid?

Beweeg ik voldoende? Wat past bij mij? Wat beïnvloedt mijn bewegings- en activiteitenpatroon? Hoe zit het met mijn flexibiliteit, kracht en balans?

Jouw gezondheid in één overzicht

Alle testen en metingen die gedaan worden om een goed beeld te krijgen van je gezondheid. Hoe is het met mijn cholesterol, cortisol of glucosegehalte? En mijn BMI, buikomvang, bloeddruk, organen en vitamines, hormonen en cortisol?

Ben ik bereid om mijn gezondheid goed te bekijken en eventueel stappen te nemen om gezonder te gaan leven? Kan ik dat? Komt er iets voor in mijn familie waar ik voor moet oppassen? Wat moet ik doen om mijn lichaam in topconditie te houden?

Wat eet ik en is dat gezond? Eet ik teveel koolhydraten? Drink ik te veel koffie of te weinig water? Welke vitaminen mis ik?

Steven van Randwijck, motivation specialist

Je intrinsieke motivatie bepaalt wat je wil veranderen. Inzicht bepaalt mede je motivatie. Wat motiveert je? Wat wil je veranderen? Heb je meer een fixed mindset of een growth mindset? Wat je denkt beïnvloedt de keuzes die je maakt.

R

Wat is jouw angst of motivatie?

 
R

Waarom wil je een Health Check?

 
R

Wat wil je bereiken?

 
R

Waar heb je hulp in nodig?

 
R

Sta je open voor verandering?

 
R

Ben je bereid aan de slag te gaan?

 
R

Is jouw focus op de lange termijn?

 
R

Wat is jouw instelling?

 

Ilonka Hanneman, psycholoog

Weinig stress, voldoende slaap en een gebalanseerde sociale (werk)setting, dat zijn belangrijke factoren voor een gezond brein. Immers,  ‘Your mind is the key to your body’ en lichaam en geest zijn één geheel. Daarom kijken we nauwkeurig hoe je brein functioneert en of je brein (en lichaam) voldoende rust krijgt.

R

Stress

 
R

Slaap

 
R

Depressie

 
R

Sociale Setting

 
R

Angst

 
R

Burnout

 
R

Somatisatie

 
R

Familie anamnese

 

Vera van Randwijck Msc, voedingsdeskundige

Voeding of vulling, wat eet jij eigenlijk? Metabolics kijkt naar je voeding en ontlasting. Eet je wel of geen carbs, (dierlijke) proteine of juist vegetarisch? Wat werkt voor jou. Alles wat we eten en drinken heeft effect op je lichaam. Wil je afvallen? Volg dan het Health Control Programma. Dit is wat we o.a. kunnen meten:
R

Vitamines

 
R

Stoelgang

 
R

Mineralen

 
R

Suiker

 
R

IJzer

 
R

Zout

 
R

Water

 
R

Vetten

 

Bengt Kom, Msc, bewegingsdeskundige

Wil je (intensief) gaan sporten of heb je een oude blessure? Voldoende beweging zonder blessures voorkomt heel veel ziektes. Een zittend beroep is eerder regel dan uitzondering. Motion brengt voor jou in kaart waarop en hoe je het beste kan trainen zodat je zo fit mogelijk blijft. Dit is wat we meten:
R

Fitheid

 
R

Flexibiliteit

 
R

Sportief niveau

 
R

Beweging per dag

 
R

Kracht

 
R

Winst op activiteiten

 
R

Winst in fitheid

 
R

Balans

 

Ernst Moolenaar, arts

Eén meting is geen meting. Doe daarom regelmatig een Health Check. Bij de Health Check kijken we naar je bloeddruk, pols en buikomvang, doen we altijd een bloedonderzoek, een hartfilmpje (ECG) en meten we je organen en je vitamines. Zo hou je in de gaten hoe je lichaam werkt. Dit is wat we meten:
R

Lever

 
R

Bloedbeeld

 
R

BMI

 
R

Schildklier

 
R

Cholesterol

 
R

ECG Hartfunctie

 
R

Nieren

 
R

Glucose

 
R

Bloeddruk

 
R

Ontstekingen

 
R

Vitamines

 
R

Buikomvang

 

Wil je weten of jij in de Green Zone zit en hoe wij dit aanpakken?

Boek jouw gratis intake gesprek

met een van onze artsen