Wil je jouw gezondheidsklachten vanuit de oorzaak aanpakken?

Wij helpen je om van jouw chronische gezondheidsklachten af te komen.

drs. Saskia Schipper
Orthomoleculair Specialist

Heb je een van deze klachten?

darmklachten, colitis ulcerosa, prikkelbare darm syndroom, huidklachten, auto-immuunziektes, energieproblemen, overgewicht, diabetes, schildklierproblemen, gezond zwanger zijn/worden, overgangsklachten, allergieën, angststoornissen, depressies, burn-out en fibromyalgie.

Loop je al langer rond met vage en/of chronische klachten waar je niet verder mee komt? En/of wil je je eigen gezondheid optimaliseren en weten wat voor jouw lichaam het beste werkt?

Ik kijk graag met je mee en dan wel op alle gebieden, een holistische kijk op al je pijlers zoals voeding, supplementen, beweging, slaap, ontspanning, stress, leefstijl en psyche. Wij geloven dat al deze factoren een rol spelen in je algehele gezondheid en welzijn.

We gaan op zoek naar de oorzaak van jouw klachten en pakken het aan bij de wortel in plaats van het bestrijden van je symptomen.

Een orthomoleculair traject bestaat ten eerste uit een intake van 90 minuten waarbij we uitgebreid stilstaan bij al jouw klachten en leefstijlpijlers. Tijdens dit gesprek bepalen we ook of verder onderzoek nodig is zoals bijvoorbeeld een bloedonderzoek, onderzoek naar eventuele voedselintoleranties, vitamine & mineralen test, urine en/of ontlasting onderzoek. Zelfs een DNA-onderzoek is mogelijk om te bepalen welke voeding en leefstijl passend is bij jouw constitutie. Vervolgens monitoren we samen jouw voeding en leefstijl gedurende twee weken en volgt er een out take gesprek waarin we de resultaten bespreken en het plan van aanpak doornemen. Je gaat altijd naar huis met een voeding-, suppletie- en leefstijladvies.

Aan de hand van de resultaten kunnen we vervolgens bepalen hoeveel contact momenten we inplannen om tot het gewenste resultaat te komen. Dit is uiteraard afhankelijk van de klachten en wensen.

Een basic traject bestaat vaak uit de volgende contactmomenten:

* een intake van 90 minuten

* een resultatengesprek van 45 minuten (na 2 weken)

* een follow-up gesprek van 30 minuten (na 2 maanden)

Ook is er een mogelijkheid om na een out take deel te nemen aan ons Health Control Programma. We zien elkaar dan elke week 30 minuten waarin ik je ondersteun in het bereiken van je doelen en het verhelpen van je klachten.

Boek nu een gratis kennismakingsconsult (20 minuten) en kom meer te weten over onze werkwijze.

We werken altijd samen. Dit is jouw team:

Nathalie
arts

Ernst
arts

Marguerite
arts

Saskia
Hoofdbegeleiding
Orthomoleculair specialist

Ilonka
psycholoog

Bengt

bewegingswetenschapper

Boek een kennismakingsconsult (20 min, online of bij ons op de clinic)

of boek direct een orthomoleculair ‘intake’ consult (90 min.)

Consult prijzen:

Kennismakingsconsult                      20 minuten                                         gratis

(los) orthomoleculair consult          60 minuten                                     € 150,00

(los) orthomoleculair consult         45 minuten                                     € 100,00

(los) orthomoleculair consult         30 minuten                                     €   75,00

Orthomoleculair consult intake     90 minuten                                     € 175,00

Orthomoleculair consult out take  45 minuten                                     € 100,00

Follow-up orthomoleculair con.     30 minuten                                     €   75,00

Health Control Program                    30 minuten (wekelijks)                € 250,00 (per maand)                                                                                                                

Boek jouw afspraak:

Optionele onderzoeken

Bloedonderzoek 

Prijs vanaf €75,-

  • Voor een gedegen analyse is het soms nodig om bloedonderzoek te doen. Ons laboratorium is een van de meest vooraanstaande instellingen van Europa en we zijn dan ook trots op onze jarenlange duurzame relatie. Onze prijzen zijn daardoor competatief en onder de markt.
  • Bloedonderzoek kan alleen worden aangevraagd in combinatie met een artrs consult en in overleg met de arts.
  • Bloedafname is op onze locatie Minervalaan 29 te Amsterdam en wordt verricht door onze arts.
  • Prijzen voor bloedonderzoek starten vanaf €75,-.

De orthomoleculaire wetenschap

Het woord ‘orthomoleculair’ is afgeleid van het Griekse woord ‘orthos’ wat ‘juist, recht of gezond’ betekent. ‘Moleculair’ betekent ‘met betrekking tot de moleculen van het lichaam’. De orthomoleculaire geneeskunde is gebaseerd op het herstellen en stimuleren van de eigen geneeskracht van het organisme, door te zorgen voor optimale beschikbaarheid van alle moleculen die voor de herstelprocessen nodig zijn en om ook op langere termijn goed te kunnen functioneren. In de orthomoleculaire geneeskunde is het uitgangspunt dat een aandoening eerder zal genezen wanneer de concentraties vitaminen, mineralen, spoorelementen, eiwitten, vetten en koolhydraten in het lichaam in de juiste verhoudingen aanwezig zijn. Voeding speelt een sleutelrol als het gaat om niet ziek worden en herstellen. De orthomoleculaire geneeskunde richt zich met name op het vinden van duurzame oplossingen voor chronische aandoeningen waarbij we terug naar de basis gaan: ‘waarom worden we ziek, hoe kunnen we de ziekte voorkomen en wat moeten we doen als aandoeningen toch uit de hand lopen? Een goede evaluatie van onze levensstijl en onze voeding is noodzakelijk om na te gaan waar het fout loopt.