Wil je jouw gezondheidsklachten vanuit de oorzaak aanpakken?

Wij helpen je om van jouw chronische gezondheidsklachten af te komen.

drs. Saskia Schipper
Orthomoleculair Therapeut

Heb je een van deze klachten?

darmklachten, colitis ulcerosa, prikkelbare darm syndroom, huidklachten, auto-immuunziektes, energieproblemen, overgewicht, diabetes, schildklierproblemen, gezond zwanger zijn/worden, overgangsklachten, allergieën, angststoornissen, depressies, burn-out en fibromyalgie.

Loop je al langer rond met vage en/of chronische klachten waar je niet verder mee komt? En/of wil je je eigen gezondheid optimaliseren en weten wat voor jouw lichaam het beste werkt?

Ik kijk graag met je mee en dan wel op alle gebieden, een holistische kijk op al je pijlers zoals voeding, supplementen, beweging, slaap, ontspanning, stress, leefstijl en psyche. Wij geloven dat al deze factoren een rol spelen in je algehele gezondheid en welzijn.

We gaan op zoek naar de oorzaak van jouw klachten en pakken het aan bij de wortel in plaats van het bestrijden van je symptomen.

Met onze orthomoleculaire begeleiding staan we uitgebreid stil bij al jouw klachten en leefstijlpijlers. We kijken ook of verder onderzoek nodig is zoals bijvoorbeeld een bloedonderzoek, onderzoek naar eventuele voedselintoleranties, vitamine & mineralen test, urine en/of ontlasting onderzoek. Zelfs een DNA-onderzoek is mogelijk om te bepalen welke voeding en leefstijl passend is bij jouw constitutie. Vervolgens monitoren we samen jouw voeding en leefstijl en stellen we een plan van aanpak op met daarin onder andere een voeding-, suppletie- en leefstijladvies. 

Begeleidingsprogramma’s

Na een Check of Consult kan je deelnemen aan onze Control Programma’s. Aan de hand van jouw behoefte en mogelijkheden zijn er verschillende opties. Het Health en Weight Control Programma zijn het meest intensief. Met meer selfmanagement – maar nog steeds onder begeleiding – doe je het Light Control Programma. Wil je helemaal zelf aan de slag met een gezonde plant-based lifestyle, maar wel je data bijhouden, je vorderingen zien en vragen stellen aan ons team van specialisten? Dan is het App Control Programma iets voor jou! 

Boek nu een gratis kennismakingsconsult (20 minuten) en kom meer te weten over onze werkwijze.

Vergoeding is deels mogelijk vanuit de aanvullende verzekering. Check vooraf bij eigen verzekering.

We werken altijd samen. Dit is jouw team:

Nathalie
arts

Ernst
arts

Marguerite
arts

Saskia
Hoofdbegeleiding
Orthomoleculair specialist

Ilonka
psycholoog

Bengt

bewegingswetenschapper

Boek een kennismakingsconsult (20 min, online of bij ons op de clinic)

Prijzen:

Kennismakingsconsult                      20 minuten                                         gratis

Begeleidingsprogramma’s

 Health Control & Weight control Programma               € 149,00 (per maand)

Light Control Programma                                                     €99,00 (per maand)

App control Programma                                                        €10,00 (per maand)

Vergoeding is deels mogelijk vanuit het aanvullende pakket. Check vooraf bij je eigen zorgverzekeraar wat de mogelijkheden zijn.

                                                                                                             

Boek jouw afspraak:

Optionele onderzoeken

Bloedonderzoek 

Prijs vanaf €75,-

  • Voor een gedegen analyse is het soms nodig om bloedonderzoek te doen. Ons laboratorium is een van de meest vooraanstaande instellingen van Europa en we zijn dan ook trots op onze jarenlange duurzame relatie. Onze prijzen zijn daardoor competatief en onder de markt.
  • Bloedonderzoek kan alleen worden aangevraagd in combinatie met een artrs consult en in overleg met de arts.
  • Bloedafname is op onze locatie Minervalaan 29 te Amsterdam en wordt verricht door onze arts.
  • Prijzen voor bloedonderzoek starten vanaf €75,-.

De orthomoleculaire wetenschap

Het woord ‘orthomoleculair’ is afgeleid van het Griekse woord ‘orthos’ wat ‘juist, recht of gezond’ betekent. ‘Moleculair’ betekent ‘met betrekking tot de moleculen van het lichaam’. De orthomoleculaire geneeskunde is gebaseerd op het herstellen en stimuleren van de eigen geneeskracht van het organisme, door te zorgen voor optimale beschikbaarheid van alle moleculen die voor de herstelprocessen nodig zijn en om ook op langere termijn goed te kunnen functioneren. In de orthomoleculaire geneeskunde is het uitgangspunt dat een aandoening eerder zal genezen wanneer de concentraties vitaminen, mineralen, spoorelementen, eiwitten, vetten en koolhydraten in het lichaam in de juiste verhoudingen aanwezig zijn. Voeding speelt een sleutelrol als het gaat om niet ziek worden en herstellen. De orthomoleculaire geneeskunde richt zich met name op het vinden van duurzame oplossingen voor chronische aandoeningen waarbij we terug naar de basis gaan: ‘waarom worden we ziek, hoe kunnen we de ziekte voorkomen en wat moeten we doen als aandoeningen toch uit de hand lopen? Een goede evaluatie van onze levensstijl en onze voeding is noodzakelijk om na te gaan waar het fout loopt.