Ik wil minder stress

Ik wil meer balans

Vind de balans tussen spanning en ontspanning

Snel aan de slag met stressklachten?

Soms zijn langdurige psychologische trajecten niet nodig, maar heb je wel even een analyse en advies nodig om je balans weer te vinden. Hervind met een psychologisch consult in drie stappen de balans tussen spanning en ontspanning

Stap 1

Je ervaart stress of spanning en wilt er wat aan doen

Stress en Spanning
Je ervaart te veel en te lang spanning. Je ervaart stemmingswisselingen, een hoge werkdruk, slechte slaap, ziekte of een vervelende gebeurtenis.
Stress kan zich uiten in lichamelijke klachten, in gevoelens, gedrag en/of gedachten.
Symptonen van stress kunnen ook zijn: Hoofdpijn, rugpijn, stijve schouders, slaapproblemen, vermoeidheid, rusteloosheid. Snel geirriteerd of gefrustreerd zijn. Snel huilen. Bazigheid, snauwerigheid of extreem kritisch tegenover anderen. Of overmatig eten, drinken, roken.
Het kan zich ook uiten in gebrek aan concentratie, moeite met helder denken, vergeetachtigheid of geheugenproblemen.

Stap 2

Je maakt een afspraak met onze psycholoog

Consult met de Psycholoog

Tijdens het Consult met de Psycholoog brengt onze universitair geschoolde psycholoog in een praktisch gesprek kaart wat er nu bij jou speelt. Vervolgens geeft ze ook direct advies hoe je de situatie kan aanpakken. Elke situatie is immers anders. Hands-on en concreet en direct toepasbaar.

Stap 3

Praktisch en concreet advies, direct zelf aan de slag 

Resultaat & Prijs

Over het algemeen zit je na één sessie weer op de goede weg. Het doel van het consult is je o.a. weer het gevoel te gegeven dat je in controle bent. Met een minimale investering, ook in tijd, word je echt op weg geholpen.Een Consult met de Psycholoog duurt 1 uur en kost 140 euro.

Stress en Spanning

Iedereen heeft een portie ‘gezonde stress’ nodig om dagelijks te kunnen functioneren. Deze ‘fight or flight’ stressreactie hebben we nodig om snel te kunnen reageren in levensbedreigende situaties. Helaas kan ons lichaam ook te sterk reageren op stressvolle situaties. Bij ongezonde langdurige stress is er sprake van constante verhoging van de adrenaline en cortisolspiegel. Deze chronische stress draagt bij aan verhoogde bloeddruk, het vormen van vaatstolsels en is een belangrijke factor bij overgewicht. In Amerika heeft cortisol dan ook de bijnaam ‘death hormone’.

Nieuw! Cortisol haarmeting

Cortisol kunnen we meten op verschillende manieren. Tot nu toe was bloed en speeksel de enige mogelijkheid. Omdat cortisolspiegels van nature door de dag heen schommelen, had je altijd meerdere metingen op 1 dag nodig. Best belastend. En dan heb je ook alleen nog maar die waarde van die dag. Nauwkeuriger bij chronische stress is de lange termijn bepaling van het Erasmus Medisch Centrum*. Via haaranalyse meten we de gemiddelde cortisolwaarde per maand. Tot wel 3 maanden terug! Door deze test te combineren met de Health Check krijg je een totaal beeld van de situatie.

*Binnenkort weer beschikbaar

3

Resultaat & Inzicht

Langdurig verhoogde cortisolwaarden kunnen effect hebben op verschillende fysieke processen. Naast stress kan ook medicatie een verhoogde cortisolwaarden geven (bijvoorbeeld corticosteroiden). Ook afvallen is bijvoorbeeld lastig als je stresslevels te hoog zijn.  Een cortisol meting geeft je inzicht in hoe jouw lichaam reageert op stress. Met als belangrijkste doel natuurlijk balans te vinden, zodat stress weer incidenteel optreedt en niet chronisch wordt. Om dit te kunnen bereiken is het over het algemeen aan te raden naar het totale plaatje te kijken. Daarom adviseren we om cortisol meting te combineren met een Health Check. Want veel factoren beïnvloeden jouw leven en gezondheid.

Met de Health Check inclusief cortisol meting geven we jou inzicht en kennis over jouw stress levels.